Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Népi praktikák a leégés ellen:

 

 

A régi idő;kben a fehér bőrű emberek ugyanúgy leégtek a földeken, csak kevesebb figyelmet fordítottak rá, mert nem volt divat barnának lenni. Inkább a tüneti kezelést részesítették előnyben, és naptól védő ruházatot hordtak, amikor csak lehetett.            
A tejföl, (joghurt) a leégett bőrre felkenve, és egy tiszta lepedővel beburkolva megnyugtatja, hűsíti a bőrt. A tejfölös kezelést az erő;s bőrpírra is javasoljuk. A langyos, vagy meleg vizes zuhanyozás - bár kissé fájdalmas eleinte - szintén segít a bőrnek visszanyerni természetes barna színét. Régen nem naptejet, hanem egyszerű sört használtak a napégés elkerülésére. A sörben olyan vitaminok és enzimek találhatók, amik megelőzik az erős leégést, ám nincs bennük UVA és UVB szűrő és alkohol tartalma miatt szárítja is a bőrt, így nem javasoljuk napozáshoz. Napon viseljünk kalapot, sapkát, kendőt. Rágjunk sok répát, együnk sok gyümölcsöt.
 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Túrricse kossuth út 11 4968

(Fási Richárd, 2010.05.31 19:36)

Igen fehérbőrű vagyok és sokat dolgozok kint a szabadban a napon. most hétvégén 2 órát voltam felül szabadon és írtóra lefogott a nap. nagyon fájdalmas. csak az a baj a bőröm nem tartja meg a színét.

 

 

Profilkép


Képgaléria


"Facebook"


google
Archívum

Naptár
<< Február / 2018 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 1350071
Hónap: 4811
Nap: 161