Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A serdülő fiukról!

Habár a lányoknak is lehetnek „nedves álmaik”, a fiúké sokkal szembetűnőbb; hogyan segíthetünk fiainknak átvészelni ezt a számukra esetleg kínos időszakot? 

A serdülőkor lányoknál kevésbé okoz zavart, mint a fiúknál. Egy korai pubertás korban lévő, tizenéves fiú életében többféle zavart okozó esemény lehet a szülő és a gyermek számára is. A „nedves álmok” miatt azonban fiának több oka van zavarban lenni, mint a szülőknek. Viszont csak mi segíthetünk fiainknak belátni, hogy az ehhez hasonló időszakok csak a felnőtté válás természetes részei!

 

Mi is az a nedves álom?

„Éjszakai magömlésnek” nevezzük, amikor egy férfi álmában orgazmust él át. Ugyan azt mondják, hogy ezeket általában a férfiak élik át többször, nem tisztázott, hogy náluk tényleg gyakrabban előfordul-e, mint a nőknél, vagy a nők egyszerűen csak kevésbé veszik észre.

Ez pubertás korban bármikor bekövetkezhet, és a feltételezések szerint a férfiak legalább 80%-a átesik rajta.

A nedves álom után szennyes lehet a lepedő, viszont van, amikor észrevétlenül zajlik le.

 

Támogassa fiát a változás során!

Az első dolog, ami feltűnhet, hogy fia lepedői egyre gyakrabban kerülnek a szennyesbe, vagy, hogy – életében először – fia magától kezd el mosni. Fiával való kapcsolatától függően dönthet úgy, hogy az ügyet diszkréten és szó nélkül kezeli, vagy finoman érdeklődhet, hogy akar-e beszélni vagy kérdezni valamiről. Ideális esetben ez egy apa-fia beszélgetésként történhet, viszont Ön tudja a legjobban megítélni, hogy fia hogyan reagálna, ha beszélnének vele erről.

Ha a történtek miatt fia feszültnek tűnik, nyugtassa meg, hogy a nedves álmok teljesen természetesek.

Viszont ha fia arról kérdezősködik, hogy neki még miért nem, miközben barátainak már volt nedves álmuk, nyugtassa meg, hogy erre nincs fix időpont, sőt, néhány férfi esetében egyáltalán nem történik meg.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Profilkép


Képgaléria


"Facebook"


google
Archívum

Naptár
<< Február / 2018 >>

Statisztika

Online: 2
Összes: 1350072
Hónap: 4812
Nap: 162